Traditionele kerstpakketten uitverkocht

Klik hier voor een groen en duurzaam kerstgeschenk van urbanjngl

Kerstpakket zakelijk en voordelen

Een groot voordeel van het geven van een kerstpakket aan jouw werknemers is dat je op deze manier een zekere blijk van waardering uit. En werknemers die zich gewaardeerd voelen, zullen over het algemeen beter presteren. Het zit in onze natuur om na een blijk van appreciatie nog beter ons best te willen doen. Zeker in tijden waarin het houden van bekwaam personeel soms een uitdaging vormt, is het een goed idee om je werknemers zoet te houden met een mooi eindejaarsgeschenk. Bovendien is het ook gewoon erg fijn om een oprechte glimlach te kunnen toveren op de gezichten van je personeel. Met een eindejaarsgeschenk van KerstpakketHero.nl is tevredenheid bij je werknemers gegarandeerd!

Werkkostenregeling

Daarnaast heeft het geven van een kerstpakket ook fiscale voordelen. Jaarlijks mag je voor een bepaald bedrag vergoedingen en verstrekkingen geven aan je personeel. Binnen deze vergoedingen en verstrekkingen vallen allerlei zaken zoals bijvoorbeeld de personeels-gym op het werk of een bedrijfsfiets voor het personeel. Hieronder vallen ook eindejaarsgeschenken zoals kerstpakketten.

Via de werkkostenregeling kan je voor een bepaald bedrag onbelast kerstgeschenken aankopen voor je werknemers. Voor de eerste 400.000 euro kan je 1,7 procent van de totale loonsom van je personeel besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor je personeel. Komt je totale loonsom boven de 400.000 euro uit, dan is het 1,18 procent. Dit is je vrije ruimte of het gedeelte waarover je dus geen loonbelasting betaalt. Wanneer je buiten de vrije ruimte gaat, dan wordt het gezien als loon en moet je wel loonbelasting betalen. Er volgt dan een eindheffing van 80 procent.

Gebruikelijkheidstoets werkkostenregeling

Binnen de werkkostenregeling moet er ook rekening gehouden worden met de gebruikelijkheidstoets. Dit wil zeggen dat er wordt nagekeken of het geschenk, in dit geval het kerstpakket, een normale prijs heeft. Als je ongebruikelijk dure kerstgeschenken geeft, kan dit een problemen opleveren.

Je mag niet meer dan 30 procent afwijken van wat in vergelijkbare sectoren een gebruikelijk eindejaarsgeschenk is. Een vergoeding of verstrekking van maximaal 2.400 euro per persoon per jaar is volgens de belastingdienst een gebruikelijke som.

Een belanstingsvrij kerstpakket is dus afhankelijk van hoeveel je al dit jaar al hebt besteedt aan personeelsvergoedingen en -verstrekkingen.

BTW op eindejaarsgeschenken

Is de BTW aftrekbaar op eindejaarsgeschenken voor personeelsleden? Ook hier gelden een aantal regels. De BTW op relatiegeschenken, giften en personeels­voorzieningen is tot op zekere hoogte aftrekbaar.

De belastingdienst gaat uit van een maximumbedrag van 227 euro (exclusief BTW) per ontvanger per boekjaar. Indien je jaarlijkse uitgaven lager zijn dan dit bedrag mag je de BTW op eindejaarsgeschenken aftrekken.

Stuur ons een berichtje!

Neem contact met ons op

Kerstpakketten 2023

Keuzestress? Geen zorgen. Met onze filters aan de linkerkant van de kerstpakketten 2023 collectie pagina heb je zo het juiste pakket gevonden.

© 2024 KerstpakketHero.nl - Kerstpakketten 2023, Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • PayPal
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.